Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

Naar aanleiding van de WRAAK op Spanje tijdens het WK 2014 in Brazilië.
Als NederBelg droom ik van een finale tussen Nederland en België.
Dan voel ik mij voor de finale al wereldkampioen.
Hup Hup Hup Lage Landen!

Het Offer Aan De Voetbal Goden nl

Door Kain_niaK op zaterdag 5 juli 2014 22:05 - Reacties (3)
Categorie: Koning Voetbal, Views: 3.258

Er hing een koele stilte.

Het enige wat de gelovigen konden zien was het zonlicht dat door de opening van de spelonk naar binnen scheen. Je voelde de spanning, het kon nu elk moment gaan beginnen.

Plots werd er een schaduw geworpen en een lange kerel verscheen voor de opening. Hij droeg een typisch gewaad uit de tijd van de druïdes alleen was het niet wit maar fel oranje. Terwijl de man zich bukte om de grot binnen te gaan zorgde het zonlicht voor een soort oranjegeel corona. Ergens diep in de massa realiseerde zich een gelovige dat dit een voorteken was. De toekomstige kroon van de Leeuw van Oranje.

Ze waren met zo'n 300 van heinde en verre afgezakt naar een geheime locatie. Wat in eerste instantie leek op een krappe spelonk was in werkelijkheid een vrij grote grot.
Allemaal droegen ze Oranjegewaden met puntmutsen op, want dit was niet voor niets .... een geheim genootschap.

Toen de hogepriester langzaam langs een uitgehakte trap naar beneden liep hieven de gelovigen het zestiende couplet van het Wielhelmus aan. In Gregoriaanse stijl zoals alleen mannen dat kunnen zingen, met diepe basstemmen . Door de weerkaatsing van de klanken op de rotswanden ontstond er een magisch moment.

De hogepriester nam de laatste trede en stond stil op penalty afstand voor zijn gelovigen. Toen de hogepriester gebaarde dat hij het woord ging nemen verstomde het gezang. Toen ook de laatste echo was gestorven sprak de hogepriester:

Ik ben de hoogste priester in de orde van de Vrijtrappers, de enige overlevende van de bloedlijn van EKA

Wij zijn hier vandaag bijeen gekomen om de Voetbalgoden gunstig te stemmen met onze offers, zoals onze voorvaderen dat al 109 jaar doen voor elke belangrijke wedstrijd van het Nederlands elftal.

Wie zijn vaderland lief heeft volge mij!

"Vicit vim virtus ballus! klonk het uit de kelen van een man of 400.

De hele groep draaide zich langzaam om terwijl de hogepriester richting een centrale plek in de grot liep.

Daar stond hun pronkstuk, de vier doelpalen die gebruik waren in de finale van het Europese kampioenschap van '88. Het zilveren kalf, zo werd er naar verwezen door het geheime genootschap van de Vrijtrappers. Maar het uiteindelijk doel was toch goud, het winnen van het wereldkampioenschap.

Midden tussen de vier palen stond de originele cup. Die hadden ze verwisseld met een replica, een zogenaamde wisselbeker, in 2001 toen broeder Theo voor de nodige afleiding zorgde.

In de cup zelf lagen de belangrijkste relikwieën van het genootschap.

De hogepriester nam opnieuw het woord:

"Mannenbroeders! Vandaag speelt Nederland de 48ste wedstrijd op het Wereldkampioenschap voetbal".

Uit de groep van de gelovigen kwam een stem

"Toon ons de pronk stukken!"

"Geduld broeder Lando! Laat ons vol met rust en vertrouwen zijn, en laat deze rust neerdalen over alle veldleeuwen van Oranje

"Aer fer arena est!"


"Broeder Jan, heb jij je opdracht tot een goed einde gebracht?"

Broeder Jan stapte naar voren:

"Broeders, ook dit jaar hebben wij binnen het team iemand weten te bekeren. En voorwaar voorwaar ik zeg het allen; er zal gesnoven worden!"

Een gelovige die linksback in de groep staat en blijkbaar nog maar net was ingewijd weide zich tot een andere broeder die naast hem stond en vroeg: "wat bedoelt hij daar mee?"

"Oh, één van onze meest krachtige reliquiae"
"reliquiae?"
"Da's latijn"
"oh"
"Eén van onze meest krachtige relieken, de onderbroek die Cruiff, balbezit en overwicht zij met hem, in '74 aanhad tegen Argentinië"
"4 - 0 toch?"
"zeg, wil jij een dreun of zo?"

Stilte!

Op dat moment vloog er opnieuw een schaduw door de grot. Het hoofd van een bezweten vrouw verscheen in de opening. Alle broeders draaide zich om

ZEG ZIJN JULLIE GEK GEWORDEN OF ZO, DE WEDSTRIJD IS AL 5 MINUTEN BEZIG!

noot van schrijver: UTC -7 en UTC -8, ik zou het niet door elkaar mogen halen ... verdorie. Word vervolgd als we winnen. Als we niet winnen laat ik ze allemaal een marteldood sterven.

"Het Dennis Berg-kramp gebeuren" nl

Door Kain_niaK op zaterdag 14 juni 2014 03:56 - Reacties (13)
Categorie: Koning Voetbal, Views: 6.867

Ik kan me het Dennis Berg-kramp gebeuren nog goed herinneren.

Ik was 13 en we waren met de hele familie aan de kant van pa bij elkaar in Zeewolde om voetbal te kijken. Het team van "Zeg maar Willy" tegen het team van "Hij is gâââk", maar dat wisten we toen in '98 natuurlijk nog niet. Kleine wazig tv'tje ... 'n klop op de zijkant en hij deed het prima.
Behalve het geluid ... radio dan maar aan. Liep wel een paar seconden voor op het beeld maar onze familie is altijd al langzaam van begrip geweest dus dat kwam prima uit.

De ukkies zaten op de grond (stuk of negen)... de tieners op de bierkratten (stuk of zeven ... en vijf tieners erop waaronder ik) .... de ouders op de stoelen. De vaders allemaal een flesje bier en de moeders keken verveeld. Dan nog de oudere ooms (jongere broers van opa) en tantes aan de tafel want daar stond de Jan Wandelaar. En ten slotte nog oma en opa op de lig-en-zit-bank . Oma sliep (deed ze altijd) en opa wist niet waar hij was (wist ie nooit).

Het hele huis was oranje versierd .. .wat zeg ik ... de hele vinexwijk was oranje. Ik durf te wedden dan Nederland er die dag uitzag als een sinaasappel ... vanuit de ruimte gezien.
Het woord vinexwijk komt trouwens van de "Vierde Nota Ruimtelijke Ordening Extra", maar dat even terzijde.

Als je het in een van deze vinexhuizen het voetbal niet volgde wist je toch precies wanneer Nederland scoorde. Daar was niet onderuit te komen. Behalve dan voor oma.

Stand 1 - 1 .... nog een paar minuten te gaan .... doodse stilte .... iedereen is geconcentreerd. Zelfs de moeders hadden in de gaten dat dit niet het moment was om hun mond te openen .... zulke momenten zijn zeldzaam in het leven van een man ... maar de appreciatie van zo'n moment wordt volledig gemist door de spanning.

Aandachtsnichtje maakte van de gelegenheid gebruik om haar rampzalige gevoel voor timing te testen en nog maar eens te bevestigen:

Papa ... ik moet ....

-KIND, HOU JE MOND
-STIL
-ZWIJG
-SSSSHHHHTTTT
-HEEEEEEEY
-GRRRRRRRRRR


Simultaan in 5.1 THX surround sound.

Jack van Gelder is aan het verdrinken in zijn eigen spraakwaterval:

Komt die bal voor, is het -ooooh batistuta net niet, nee niks aan de hand *frt* Frank de boer had er goed het oog op, nederland, nederland gaat in de halve finale komen, ik heb opeens zo'n [h3]GEVOEL[/] dat we in de halve finale gaan komen, met euh bal bezit voor Frank de Boer

Plots ... Frank de Boer met een schitterende lange dieptepass op Bergkamp ... ooooooooooooh

Frank de boer, speelt de bal, heel goed naar Dennis bergkamp

... bier flesjes stopen hun opwaartse beweging

DENNIS BERGKAMP,

... chips stopt met kraken
DENNIS BERGKAMP NEEMT DE BAL AAN,
... monden zuigen zich open

[h3]DENNIS BERGKAMP[/]*weuh*

... voor bijna 5 seconden dat die pas van Frank door de lucht vloog en de 2 seconde die Bergkamp nodig had om te controleren en binnen te schieten was Nederland even stil en vredig als een overkleurde technicolor Disney film waar bambi net een wietplantage is binnen gehuppeld en ontdekt heeft dat niet elk groen blaadje gelijkwaardig is. Nu ja, geestelijk gezien dan.

[h3]DENNIS[/] [h2]BERGKAAAMP[/]*weuh*
[h2]DEEENIS[/] [h2]BERGKAMP[/] *weuh*
[h3]DEEENIS[/] [h2]BERGKAMP[/]*weuuh*
[h2]DEEENIS[/][h2] BERGKAMP[/],*weuuuh*
[h3]WHOOOHOHOHO[/]*weuh*[h2]FRANK DE BOER SPEELT DE BAL NAAR DENNIS BERGKAMP [/]*weuh*
DIE NEEMT DE BAL FEILLOOS AAN
*weuh*
EN DIE SCHIET DE BAL ERIN
*weuh*
[h3]WE SPELEN NOG OFFICIEEL 20 SECONDEN[/]*weuuh*

DENNIS BEERGKÂÂÂMP TWEE ÉÉN

Zelfs Oma werd wakker en de lig-en-zit-bank werd sinds die dag hernoemd naar de spring-en-schreeuw-bank. Opa dacht opeens weer te weten waar ie was maar zijn verwarde geest scheen "voetbal is oorlog" en zijn herinneringen aan de tweede wereldoorlog niet goed van elkaar te kunnen scheiden. Ik bedoel ... in Zeewolde ging er in die tijd met oud en nieuw makkelijk een paar ton guldens aan vuurwerk door heen ... per straat. Dat was nog voor "nine eleven" toen we onze moslimmedemens nog aanboden om het lont aan te steken. "Hey Ali" "Nee, doet u maar" "BOEM" "HAHAHAHA" Maar wanneer oranje scoort dan lijkt zo een Chinese rol met een miljoen rotjes, als je vooral van lawaai houdt, in terug blikkende nostalgie toch een beetje een slechte investering.

Die avond keerde de rust weder in de vinexwijk en dus ook in huize Bos.

Tot de ukkies naar bed gebracht werden.

Het duurde maar een minuut of 10 tot er uit de eerste logeerkamer een geluid kwam:

Dennis Bergkaaamp, Deeenis Bergkamp

Kamer twee viel bij in canon:

DEENIS BERGKAMP, DEENIS BERGKAMP

Ik begon ook maar mee te schreeuwen:
WHOOOHOHOHO
FRANK DE BOER SPEELT DE BAL NAAR DENNIS BERGKAMP
DIE NEEMT DE BAL FEILLOOS AAN
EN DIE SCHIET DE BAL ERIN
WE SPELEN NOG OFFICIEEL 20 SECONDEN
DENNIS BEERGKÂÂÂMP TWEE ÉÉN
En ik zweer het je .. een van de schreeuwers was oom Jan.

Volgende morgen bij het ontbijt, een uur of 10. Iedereen zag er een beetje moe uit en ik heb nog nooit zo veel snotneusjes thee met honing zien drinken. The lady folks where not amused

Neefje 1 kijkt rond de tafel, op zoek naar iets om op zijn boterham te smeren.

Hey neefje 2 mag ik de*neefje 3 valt in*ennis Bergkaaamp, Deeenis Bergkamp, DEENIS BERGKAMP,DEENIS BERGKAMP, DENNIS BEERGKÂÂÂMP. Moeders beginnen klappen uit te delen.

Tijdens de terugreis van de vijf leden van ons gezin:

Pa tegen ma: Ik heb zo'n gevoel dat ...

Een van de drie paggaders op de achterbank: DAT WE IN DE HALVE FINALE GAAN KOMEN

Alle drie: Dennis Bergkaaamp, Deeenis Bergkamp, DEENIS BERGKAMP,DEENIS BERGKAMP, DENNIS BEERGKÂÂÂMP

Enfin dat was dus de laatste keer dat we de twee-en-half uur durende reis naar Nederland (we woonde in Belgie) maakten om samen met de hele familie voetbal te kijken. :(

Het gebeuren staat bij ons bekend als "Het Dennis Berg-kramp gebeuren".

En elke keer als er nu iemand in onze familie ergens een beetje te enthousiast over word dan merkt de leukste thuis droogjes op : "Zie maar niet dat je in een Dennis Berg-kramp schiet!"

En ons gezin is er daarna nooit meer bij geweest. Wat zonde was want tijdens één van de wedstrijden van het Nederlands elftal bij euro 2000 is oma permanent in slaap gevallen en werd, naar horen zeggen, de spring-en-schreeuw-bank voor een laatste keer hernoemd. En dat verhaal had ik ook graag met jullie gedeeld. Maar helaas pinkdakaas. Mijns persoontje was die dag niet aanwezig. :(

Bedankt, Jack van Gelder. Eikel :+

Voor de landverraders die het gemist hebben of echte Nederlanders maar met een slecht geheugen: