Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

Speel ik weer de aandachtshoer om veel reacties te krijgen door stukjes te schrijven waar iedereen een mening over heeft en de discussie al snel verhit raakt?
Of zijn dit echt dingen waar ik over nadenk en die ik wil delen.
En waarvan ik graag hoor of er fouten in mijn denkpatroon zitten of dingen die ik mis. Met andere woorden, kan ik mijn mening en kijk op iets controversieel breder maken en beter beargumenteerd? Of ben jij degene die van mening veranderd?
(grammatica fouten in deze omschrijving graag melden)

Spice trading start in 1 uur op Coinex nl

Door Kain_niaK op dinsdag 6 augustus 2019 13:04 - Reacties (16)
Categorie: Controversieel, Views: 2.734

https://i.imgur.com/Khxt8qb.gif/

https://i.imgur.com/37A5luXl.png

Link naar Coinex.

Spice is de eerste SLP token op Bitcoin Cash die verhandelt word (en geen stablecoin is)

Het is een meme token, denk aan dogecoin. En ik denk dat die het voor speculatieve doeleinden wel goed gaat doen.

Ik denk dat spice een beetje de dogecoin van Bitcoin Cash gaat worden. Vermits het de eerste SLP token is die een markt waarde krijgt denk ik dat er wel veel mensen zullen zijn die ook zo zullen redenneren.

Mocht er weer een bull market komen met BTC over de 20 000 dan zullen BTC en Ethereum alle twee snel tegen scalings problemen aanlopen. Bitcoin Cash is een stuk simpler dan Ethereum en door de hogere blocksize limiet plus de engineering die alle BCH coders hebben uitgevoerd kan BCH momenteel 8 miljoen tx per dag aan. (20 MB blocks) zonder verdere centralisatie.

Bij een bull market over de 20 000 USD voor BTC betekend dat dus dat BTC en Ethereum weer traag en duur worden, terwijl BCH een stuk verder kan. Een SLP token markt op BCH kan dus een heel eind gaan voor het versturen van tokens meer dan een cent kost. En ik denk dat dat wel verschil maakt.

Ook is er momenteel arbitrage mogelijk tussen 3 SLP token websites. Sideshift.ai, cryptophyl en memo.cash.

Sideshift en cryptophyl zijn 1 conf terwijl memo.cash 0 conf is. Het is erg lekker om spice of BCH van sideshift of cryptophyl naar memo.cash te sturen en meteen te kunnen verkopen zonder op confirmatie hoeven te wachten.

Ik heb laatst 3 arbitrages gedaan binnen 1 BCH block. En ik denk dat die snelheid voor traders uiterst intressant is.

Voor de meeste SLP exchanges zal het voorlopig nog wel 1 conf blijven, en af en toe heb je dan een blok van over het uur, dus dan zit je nog te wachten. Maar toch stukken beter en sneller dan bij BTC. Ethereum werkt momenteel ook prima, maar mocht de chain daar weer maximaal gebruikt worden gaat het ook bij Ethereum lang duren met erg hoge gas kosten.

Ook zijn SLP token op BCH een stuk makkelijker dan de ERC-20

Hier is een screenshot van het creatie menu voor token op Electron Cash SLP versie.SLP is ook eenvoudiger dan Omni, je hebt 220 bytes aan opreturn in plaats van 40. En natuurlijk loop je niet tegen scalings issuess aan.

Er zijn wel nog dingen die gefixt moeten worden. Electron Cash kan bij het valideren van een SLP token soms wel 5 minuten aan het nummer crunches zijn door de chain heen.

RIP Bitfinex&Tether&Bitcoin nl

Door Kain_niaK op dinsdag 7 mei 2019 20:59 - Reacties (49)
Categorie: Controversieel, Views: 5.184

Het begin van het einde voor Bitfinex&Tether en mogelijk zelfs Bitcoin is begonnen.

Momenteel betaal je jij Bitfinex een prijs die 300 a 400 hoger ligt dan de markt.
Dit komt omdat Bitfinex geen fiat withdrawal meer toe laat en hun klanten dus met hun geld een cryptomunt moeten kopen, en die dan van de exchange afhalen om dat ergens anders te verkopen. Als ze er fiat voor willen.

Daarom wordt er dus veel Bitcoin gekocht op Bitfinex, en stijgt de prijs van een Bitcoin hoger dan op andere exchanges.

Dit is de grootste cold wallet van Bitfinex.

Een cold wallet is meestal een multisignature Bitcoin adress dat op een computer staat die niet verbonden is met het internet. Wanneer je hot wallet (die wel verbonden is) leeg aan het lopen is, dan maak je een transactie van cold naar hot.

Dat is momenteel aan het gebeuren. De cold wallet heeft in minder dan een maand 20K minder Bitcoin.
https://i.imgur.com/FAJ0ZUWm.png

Nu zijn er mensen hier actief of Tweakers die ook wel snappen dat als Tether pure markmanipulatie is, dat er dan ergens een keer een afrekening betaald moet worden.

Dat soort mensen zijn bang dat ze veel geld kwijt raken wanneer Bitcoin onder de 3000 USD prijs gaat.
En daarom roepen ze van alles. Uit angst.

Ik ga een leuke tijd tegemoet. Ik ga er echt van genieten wanneer die mensen hun geld kwijt raken want zijn pesten me op tweakers.net en doen er alles aan om mijn belachelijk te maken en mijn integriteit te ondermijnen. Ze zijn bang en willen niet dat de waarheid gezegd wordt:

Bitcoin = scam. Tether = Scam. Bitfinex = Scam. De cryptocurrency markt =voor het grootste deel een scam

Oh vergeet ik mijn argumentjes. Tether is in 2017 als centrale bank gaan opereren. De grootste exchanges op de markt hebben allemaal Tether omarmt. Tether heeft 2.5 miljard dollar geprint en is daar de markt mee gaan manipuleren. Daarom dat Bitcoin 20 000 USD heeft aangetikt.

En nu gaat het spel beginnen. Want vals omhoog is gegaan komt echt naar beneden. We gaan een grote uptick zien, omdat veel mensen hun Tether in Bitcoin gaan proberen op te zetten. We gaan misschien wel 10 000 USD aan tikken voor Bitcoin. Maar daarna gaat het crashen zoals ten tijde van de willy bot op Mtgox. Die was ook alle coins aan het opkopen.

Ik hoop dat zelfs Bittonic failliet gaat. Da's een scam die door de mods op Tweakers gewoon toegelaten is geweest en zelf gepromoot.

En niet boos op mij worden, don't shoot the messenger. Eerst flink omhoog dan gigantisch omlaag. Komt het zien ... komt het zien. En natuurlijk gaan mensen hun transactie vast komen te zitten. Fees zitten al weer over een dollar. Geen wonder dat er een hoop tweakers pislink op mij zijn. Wie niet wilt luisteren moet op blaren zitten ...

Upside Down (Bitcoin Cash Rap) nl

Door Kain_niaK op vrijdag 23 februari 2018 06:44 - Reacties (4)
Categorie: Controversieel, Views: 2.552

https://www.yours.org/@framesjenco/

Reddit is the NSA op een briljante manier aan het fucken. nl

Door Kain_niaK op zaterdag 2 april 2016 17:23 - Reacties (4)
Categorie: Controversieel, Views: 6.446

Hebben jullie dit nieuws gelezen? nieuws: Reddit verwijdert passage over geheime verzoeken overheid uit rapport
Reddit heeft uit zijn 'transparancy report' over 2015 een passage verwijderd over hoe het nog nooit geheime verzoeken om data had gehad van de Amerikaanse overheid. Die passage stond in het rapport over 2014 nog wel. Dat wijst erop dat zo'n verzoek heeft plaatsgevonden.
Zoiets noemen ze een kanariepietje. Je weet wel. Die gingen met de mijnwerker ondergrond en als ze opeens dood gingen dan wisten te mijnwerkers dat er iets aan de hand was.

En nu heeft Reddit op 1 april iets nieuws. Check it out --> reddit.com/robin

Een robin is een roodborst vogeltje. Dit is ook een boks naar Twitter. Dat is ook wat Spez zegt:
Even with the canaries, we're treading a fine line. The whole thing is icky, which is why we joined Twitter in pushing back.
Wat is Robin? Vorig jaar had Reddit /r/thebutton. Een social experiment.

Robin is echter veel leuker. Even kort uitleggen. Robin is een chatroom met drie knoppen. Verlaten, Blijven en Groeien. Je start met een willekeurige redditor waar je mee kunt chatten. Je moet stemmen en je heb een paar minuten de tijd. Stemmen jullie alletwee op groeien dan word je samengevoegd met twee andere gebruikers. En nu komt het ... als je blijven kiest dan word er een subreddit aangemaakt met een mix van beide usernames.

En nu zijn we bij de titel van dit stuk aangekomen. Als de NSA aan reddit heeft gevraagd om hun een lijst te geven van alle subreddits die ooit zijn aangemaakt dan is dit een manier van reddit om terug te vechten. En op korte tijd heel erg veel junk data te creeeren die ze aan de NSA kunnen geven.


Weet ik dit zeker? Nee, maar ik heb zo een gevoel dat we hier nog meer van gaan horen.
En ook Spez is lekker mysterious bezig. Hier is iets aan de hand en Robin heeft er mee te maken.

Het Moment van de Waarheid nl

Door Kain_niaK op maandag 15 september 2014 23:57 - Reacties (9)
Categorie: Controversieel, Views: 5.400

Het vrije westen is verwikkelt in een defensieve oorlog. Een oorlog om onze rechten als vrije burgers in de toekomst veilig te stellen. Onder aanvoering van de burgers die voornamelijk participeren en communiceren op en via het internet. Momenteel zitten we in een fase waarin via het internet burgers in het vrije westen intellectueel worden gestimuleerd. Zodat deze door krijgen hoe belangrijk dit gevecht ook voor hun toekomst is.

In deze video praat een panel van 5 mannen met elkaar onder de moderatie van een vrouw van de internet partij in Nieuw Zeeland. Waarschijnlijk gesponsord door Kim Dotcom (die ook commerciele belangen voor zijn eigen bedrijf heeft) Glenn Green is uitgenodigd en ook de advocaat van Kim Dotcom, Robert Amsterdam. Met via de videofeed Jullian Assange en Edward Snowden.

In de hoop de burger in Nieuw Zeeland te laten zien dat hun huidige overheid liegt en bedriegt en de belangen van de Nieuw-Zeelanders op een verkeerde manier behartigd.
Ik ben erg benieuw wanneer Nederland en België aan de beurt zullen zijn, want het debat hier is nog veel en veel te klein!

Onze landen zijn te klein om onderdeel te zijn van de 5 Ogen (samenwerking van de geheime diensten van Amerika, Canada, UK, Australië, Nieuw Zeeland) maar toch werken onze diensten samen met de Amerikaanse diensten.

Dit alles word overkoepeld door de enige relevante miliaire natie die zich verzet de tegen de heerschappij van de Amerikanen, Rusland.

Binnen 6 jaar zal onze westerse wereld al radicaal anders zijn. Radicaal anders. Niet omdat de vrije burgers op het internet dit gevecht gaan winnen maar omdat de overheden van de westerse landen de schone schijn gaan laten vallen. Deze is dan nergens meer voor nodig want de burger weet nu beter. Wat voor een maatschappij we dan langzaam zullen krijgen weet niemand. Maar het is geen leuk vooruitzicht. Machten verander of vervang je niet zonder een periode van chaos en bloedvergieten.

Dit is wat er gebeurt is in de Arabisch wereld maar staat nog heel erg ver van de westerse wereld. Wij zijn immers beschaafd of denken dat we beschaafd zijn. Stap voor stap past onze fantasie zich aan aan de keiharde realiteit. Wanneer de valse gordijn van "wij zijn beschaafd" volledig is weg gevallen heeft het kapitalisme een heel groot probleem. Het kapitalistische systeem heeft onze burgers een behoorlijk vrije wereld opgeleverd, eentje die ongeëvenaard is in de geschiedenis van de mensheid. Alhoewel het Romeinse Rijk het bijna 1500 jaar heeft vol gehouden en er een periode is geweest van bijna 500 jaar met een ongelooflijke vrijheid en bescherming voor zijn burgers voor die tijd in de mensheid. Dat is de primaire reden geweest dat het christendom zich heeft weten te verspreiden. Momenteel verspreid zich over de hele wereld een andere religie; die van het secularisme. De bedoelingen zijn goed, maar staan te ver van de realiteit van de mens; wij zijn ziek en niet in staat om ons zelf te genezen. Deze ziekte word nu vooral geopenbaard door onze westerse leiders die ons lijken te verraden op vele gebieden. Zelfs oorlogsdreigingen komen langzaam dichterbij ook al lijkt niemand dat echt te willen; toch gebeurt het. Door middel van het internet kunnen miljoenen mensen zich zelf informeren zonder afhankelijk te zijn van een autoriteit die je dan maar moet geloven. Deze informatie word met andere mensen gedeeld, echter voor dat er actie ondernomen word moet het water eerst genoeg mensen aan de lippen staan. Dit is eigen aan de mens, hier is niet onderuit te komen. Dit is een gigantische catch-22 situatie. Het is niet wijs om de machtsstructuren van je eigen samenleving te gaan aanvallen. Dit kan alleen effectief met geweld en leid tot een periode van burgeroorlog, chaos, bloedvergieten en vernietiging. Niemand wil dit. Echter, geen actie ondernemen leid tot een samenleving die steeds maar weer vrijheid inlevert. Dit proces gaat traag genoeg voor de mens om hier aan te wennen en dit te accepteren. Er zijn voorbeelden genoeg in de geschiedenis van mensen die dit hebben geaccepteerd tot op een bepaald moment, waarna een opstand onvermijdelijk is. Maar ook het verval en achteruit van een hele samenleving. Beste voorbeeld is waarschijnlijk het communistische Sovjet-Unie. Rusland is langzaam daar uit gekropen, maar heeft een grote achterstand ten opzichte van het westen en heeft moeten zwichten tegen het kapitalistische systeem. Nu, denkt of lijkt het sterk genoeg te zijn om zich ook te verzetten tegen het kapitalistische systeem met als voorvechter de Verenigde Staten.

Parallellen trekken uit de geschiedenis lijkt moeilijk te zijn. We kunnen vergelijkingen gaan maken met de 15 jaar voor WWI en periode tussen WWI en WWII met als diepte punt de grote depressie.
Echter is onze wereld radicaal anders. 7 miljard mensen. Een transportatie systeem dat elke mens binnen 24 uur op bijna 99% van alle locatie kan transporteren. Een communicatie systeem dat niemand uitsluit; het internet. (alhoewel de meerderheid van de mensen op deze planeet nog GEEN internet toegang heeft). Dit maakt het voorspellen van de toekomst op basis van het verleden onmogelijk. Niemand weet of kan weten wat er gaat gebeuren. Niemand! En dan zijn er nog kernwapens die conventionele oorlogsvoering tussen grootmachten onmogelijk maakt. Dit zou echter leiden tot een totale vernietiging van beide grootmachten. Ook of financieel gebied is er nu iets gebeurd dat de koers van de geschiedenis van beïnvloeden. Cryptografische geld is uitgevonden.

De toekomst is een lege bladzijde. In het verleden heeft de mens vele malen fouten gemaakt, echter ondanks deze fouten zijn we er nog steeds en hebben we in vele opzichte vooruitgang gemaakt. Er is echter een opzicht waarin we zeer duidelijk achteruit in zijn gegaan. We zijn achteruitgegaan in zelfkennis. We zijn achteruitgegaan in het erkennen van onze beperkingen als mensen. We zijn achteruitgegaan in het erkennen van de ware natuur van de menselijke identiteit. Dit is zeer duidelijk te zien in de westerse wereld met de toename van psychische ziektes en het medicatie gebruik dat daar me gepaard gaat. Onze hele westerse wereld is vatbaar voor psychose. Een gebeurtenis die waarschijnlijk psychose kan induceren bij een groot deel van de westers bevolking is het volledig wegvallen van moderne communicatie. Een internet en elektronische communicatie black-out die zo alles omvattend is dat mensen niet eens weten wat er aan de hand is. Alleen maar dat ze niemand meer elektronische kunnen bereiken. Mocht zo iets ooit gebeuren dan zal de hele westerse wereld deelnemen aan een unieke experiment.. Ik persoonlijk denk dat zoiets niet perse leid tot massahysterie maar wel tot massapsychose. De reden dat wij zo vatbaar zijn voor psychose is omdat onze psyche zichzelf steeds lastiger kan plaatsen in de natuurlijke wereld. De wereld die er is, ook zonder dat er mensen zouden zijn.

Deze hele presentatie in onderstaande video is het front waarin een nieuw denken plaatsvind. Het internet is omarmt door een groot deel van de wereldbevolking als een uniek instrument dat zelf ontplooiing van de mens mogelijk maakt op wereldwijde schaal. Nu word de goede werking van dit instrument aangevallen door bepaalde machten. En een klein deel van het deel wat het internet heeft omarmt ziet het gevaar in en doet zijn best om de rest te waarschuwen. Dit kan twee kanten opgaan. Een wereld waarin burgers het internet niet meer zien als een instrument in zelfontplooiing omdat het internet zijn vrijheid verliest en gewoon dit instrument niet meer is. Of een wereld waarin de burgers dit instrument zo hoog van waarde schatten dat ze bereid zijn er voor te vechten en misschien zelfs voor te sterven. In deze wereld zal het gevecht zich snel verplaatsten van online naar offline en zal er een gevecht plaatsvinden dat gepaard gaat met geweld en kan leiden tot burgeroorlog.

Mijn eindeconclusie is dan ook dat het internet niet eeuwig zal bestaan. Of het verliest de waarde dat het heeft als instrument van zelfontplooiing. Of gaat ten onder in een burgeroorlog. Natuurlijk zullen vele mensen geloven dat democratie ons nog altijd kan redden. Dat het mogelijk is om leiders te krijgen die zelf ook het internet als instrument van zelfontplooiing zien en het zullen verdedigen uit principe. Echter we mogen een ding niet vergeten. Het internet is alleen gratis (of in ieder geval goedkoop genoeg) doordat het internet werkt binnen een kapitalistisch systeem. Het kapitalistisch systeem komt onder steeds meer druk te staan en dus zal ook het internet onder steeds meer druk komen te staan. Wanneer internationale betrekkingen genoeg bekoelen is het uiteindelijk resultaat een internet dat uit eilandjes bestaat. Het hangt dus allemaal aan elkaar vast. Een echte oorlogsdreiging zal als eerste slachtoffer de waarheid hebben, en als tweede slachtoffer het nuttigste instrument achter het verspreiden van de waarheid; het internet. Tenminste, zo word het internet door vele naïeve mensen gezien. Het internet is echt nooit puur waarheid want het zijn mensen die het internet maken, mensen hebben tegenstrijdige belangen, mensen kunnen vallen voor leugen en op hun beurt leugen verspreiden. Het internet is wel echter het belangrijkste instrument in de zoektocht naar waarheid! Dat valt niet te ontkennen. Waarheid word bekomen door dialoog, op jezelf kun je bijna nergens achter komen. Alleen in relaties met andere mensen.

De reden dat overheden van landen die verwikkelt raken in oorlogsdreiging met andere landen het internet aan banden zullen leggen is niet perse omdat het internet een bedreiging vormt voor hun leiderschap status maar omdat het internet een katalysator in chaos kan zijn. Chaos maakt het functioneren van een overheid bijna onmogelijk. Het kan dus effectief van nationaal en international belang zijn dat het internet plat gelegd word om omgevormd word in onafhankelijke eilandjes die geen interconnectiviteit meer hebben. Dit betekend het einde van het internet.


Ik geef toe dat bovenstaande tekst mijn persoonlijk mening is en dat deze niet erg genuanceerd is want het ontbreekt mij aan kennis en inzicht in deze materie. Echter, dit is het sentiment dat ik heb. Vrij negatief, maar dat word natuurlijk weer recht getrokken door mijn persoonlijke geloof in de Bijbel en Jezus als verlosser en redder van de mensheid en de enige die deze ziekte kan genezen.

Het woord is aan de mensen in de comments. Hoe denkt u hierover? Ziet u ook de wereld langzaam veranderen, in ieder geval de online wereld. Wat denk u dat er zou gebeuren als het internet voor langere tijd plat gaat?